Press "Enter" to skip to content

„Разговор во Редакција“: SLAPP шлаканци за „непослушни медиуми“

Стратешки тужби, стратешки напади смислени во пи ар кујни, култура на страв се само дел од предизвиците со кои се соочуваат професионалните медиуми во земјава. Бизнисот и политиката ја препознаа кревкоста на медиумите и лошата финансиска положба на новинарите и заканите за тужба станаа клучни во обидот да се стопира одредено истражување. Гости во поткастот „Разговор во Редакција“ се извршниот директор на Здружението на новинари, Драган Секуловски и новинарот во…