Press "Enter" to skip to content

Љупчо Палевски уапсен во Турција – Спасовски очекува брза екстрадиција

Љупчо Палевски – Палчо денеска е уапсен во градот Беликесир во Турција. Тој е првоосомничен за убиствата на 14 – годишната Вања Ѓорчевска од Скопје и 74-годишниот Панче Жежовски од Велес. „Колегите од Турција не известија дека креаторот, планерот, главниот координатор и директниот извршител на овие кривични дела е фатен и лишен од слобода на нивна територија, идентично со нашите оперативни сознанија на патеката на движењето на осомничениот“, соопшти министерот…

Високата цена на неказнивоста

Ова не е статија за деталите од свирепото убиство на Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски, туку брутален потсетник посветен на жртвите кои не мораше да ги има aко имаше систем и правда. Кога Љупчо Палевски беше физички нападнат пред неговиот дом во 2020 година, најголемите политички партии ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ јавно бараа заштита за Палевски од институциите. Во нивните апели имаше дури и заложби дека правда ќе има и дека…