Press "Enter" to skip to content

Најчесто поставувани прашања: Што треба да знаете за податоците од „Кредит Свис“

1.Што се Швајцарски тајни? „Швајцарски тајни“ е проект, односно меѓународно истражување за една од најбогатите и структурно најважните банки во светот – Кредит Свис од Цирих. Истражувањето го работеа над 150 новинари од 48 медиуми ширум светот кои со месеци анализираа протечени информации за банкарски сметки во Кредит Свис. Добија податоци за повеќе од 18.000 сметки на кои имало над 100 милијарди американски долари. Швајцарија е земја која е позната…