Press "Enter" to skip to content

Разгледница од Паланка: Очи широко затворени или зошто не ја гледаме пропаста на Североистокот

Ако ве интересира кој ги информира жителите во градовите надвор од Скопје, имајте на ум дека работите се променети после една деценија длабока корупција која доведе од истребување на локалните медиуми. Но, дали се променети на подобро. Локални медиуми речиси и нема, но затоа општините и институциите  имаат вработени новинари, пишувачи на постови на социјалните мрежи, фотографи, сниматели. Цели видео продукции работат за нив. Се е околу пиарот кој што…