Press "Enter" to skip to content

Обвинителството оформи предмет по допрен глас по документарниот филм „Нечиста крв“

Денеска во ИРЛ стигна и кривична пријава против Жан Митрев, неговата болница и вработени лица, а ја поднел адвокатот Асмир Алиспахиќ пред три месеци во име на пациент кој се лекувал таму и починал од сепса.  Обвинителството по допрен глас оформи предмет, откако ИРЛ објави истражување за клиничката болница „Жан Митрев“ и доктор Жан Митрев. Откако откривме дека КОВИД пациенти без да знаат дека се предмет на клиничко испитување, им…