Press "Enter" to skip to content

Европска федерација на новинари бара судска транспарентност во случајот Анѓушев против ИРЛ

Реакцијата следува во рамки на механизмот „Брзи рекации за слободата на медиумите“ преку кој се следат состојбите и се реагира на кршење на слободата на медиумите во земји членки на ЕУ и земјите кандидати за членство.   Европската федерација на новинари (ЕФН) се приклучува на Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), во осудата на одлуката на судијката Јованка Спировска Панева, која на 13-ти октомври 2023 година, го затвори за јавност судското…