Press "Enter" to skip to content

Антикорупциската комисија отвори предмет за дивата населба во Трница Маврово

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) ќе истражува како никнала цела дива луксузна населба на државно земјиште на територијата на Националниот парк Маврово до популарниот туристичко-угостителски комплекс „Кораб Трница“ каде што во дубиозни постапки помошник министер за внатрешни работи, роднини на пратеничка и други лица од Скопје и Гостивар изградиле и легализирале вили, а се сечела скапоцена шума и се пробивале патишта за нови лукзусни комплекси за кои што…