Press "Enter" to skip to content

Случај Студентски дом „Пелагонија“: Пеколни домаќини на пеколен дом

За ДУИ често во јавноста се коментира како за недопирливи луѓе. Тие го преживеаја ударот од падот на нивното заедничко недемократско владеење заедно со ВМРО-ДПМНЕ и продолжија и со новата власт на СДСМ. Со години држат клучни позиции во многу инстутиции. Во јавноста се открија корупциски скандали врзани со работата на оваа  партија, институциите  како СЈО отворија истраги за корупција во редовите на ДУИ, но се чини дека ниту еден…