Press "Enter" to skip to content

Поранешни и актуелни функционери, полицајци и партиски обожувачи во трка за членови на ДКСК

  Берат Дехари, функционер од кариера и обожавател на вицепремиерот Артан Груби е единствениот од кандидатите кој најави борба со корупцијата во медиумите.  На прашањето дали бил ангажиран во штабот на ДУИ за локалните избори во 2021 година одговори скептично и изрази сомнеж дали ИРЛ воопшто е медиум. Известува: Лила Караташева; Илустрација: Лука Блажев  Мандатот на сегашниот состав на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) истекува на осми февруари догодина.…