Press "Enter" to skip to content

Хаос во почитувањето на мерките за безбедност од КОВИД 19 во погоните на дел од странските инвеститори

ИРЛ открива како дел од големите фабрики – странски инвеститори работат со проблематична примена на безбедносни протоколи. Работници од „Џојсон Сејфти Системс“ сведочат дека на работа доаѓале нивни колеги кои го прекршувале правилото на самоизолација, па дури и лица во постојан семеен контакт со лица вратени од ризичните земја. Сомнежите се дека раководството знаело за тоа, но мерки не се преземале. Во првите недели откако се откри и првиот заболен,…