Press "Enter" to skip to content

Агенцијата за медиуми ќе поведе нова постапка против „1ТВ“

Нова постапка против „1ТВ“ ќе поведе Агенцијата за медиуми бидејќи Јасминка Јовановска, новоизбраниот член во Комисијата за заштита на правото на слободен пристап до информации е сопруга на еден од сопствениците на „1ТВ“, потврди директорот на агенцијата Зоран Трајчевски за ИРЛ откако објави агенцијата Макфакс. Постапката ќе биде отворена во петок, на наредната седница на Советот на Агенцијата. Според членот 38 од Законот за аудио и аудиовизуелните медиуми, „политички партии,…