Press "Enter" to skip to content

Поповски: Последниот бастион на отпор кон перспективите на државата остана Македонското радио

Сѐ уште постојат центри на влијание и на отпор за нормалното информирање и за нормална програмска содржина што треба да ја нуди Националната радиотелевизија, рече министерот за комуникации, отчетност и транспарентност, Роберт Поповски на денешната дебата на тема „Финансирање, управување и регулација на Јавниот сервис“. „Последниот бастион на отпор кон перспективите на државата остана Македонското радио. Таму за време на референдумот продефилираа сите најтврдокорни ликови кои сакаа крв да се…