Press "Enter" to skip to content

Министерството за здравство со најмногу тендери, а најмала отчетност и транспарентност во 2018 година

Половично исполнување на критериумите за транспаретност, отчетност и интегритет при јавните набавки во 2018 година исполниле министерствата, владините секретаријати и Собранието, покажува најновото рангирање на 21 институција, објавено од Центарот за граѓански комуникации. Институциите просечно исполниле 55.2 % од максимално можни 100 % од критериумите во целиот циклус на јавните набавки, што пак споредено со претходните години е мало подобрување. Според Герман Филков од Центарот за граѓански комуникации, институциите се…