Press "Enter" to skip to content

Црквата „Св. Константин и Елена“ на чекор да стане стечајна маса, Минчо Јорданов побара банкрот поради долг од 1,1 милион евра

Стотици фирми и граѓани донираа пари за изградба на црквата „Свети Константин и Елена“ во центарот на Скопје. Црквата се уште не е изградена, а фондацијата „Св. Цар Константин“ преку која се собираа парите е пред стечај. Постапка за стечај поднесе изведувачот, градежната фирма Бетон од Скопје на бизнисменот Минчо Јорданов, поради неисплатен долг од 1,1 милион евра. Пред точно осум години во центарот на Скопје, на улицата „Македонија“ беа…

Три опции за Иванов: Пензионер, професор или деловен човек

Дојде како  претседател на Република Македонија, а ќе замине како поранешен претседател на Република Северна Македонија. Побогат за 100.000 евра и со два нови стана. Што ќе работи Ѓорге Иванов по 5 мај, а што прави Бранко Црвенковски? ИРЛ анализира какви бенефиици им следуваат на поранешните претседатели и како истите го користат или не го користат својот политички авторитет по заминувањето од функција. Се ситнат последните денови од вториот мандат…