Press "Enter" to skip to content

Кочо Анѓушев ја презема сопственичката контрола врз фирмите од кои се откажа кога беше функционер

Кочо Анѓушев од денеска повторно е бизнисмен. Десет дена по напуштање на вицепремиерската функција тој се врати на чело на своите компании. Анѓушев промената ја направи и официјално во Централниот регистар и повторно е запишан како управител на компанијата „Брако“ на местото на досегашниот Ратко Ѓорѓиевски. Анѓушев оставката ја навести уште во ноември, со образложение дека не му е местото во техничка Влада. „Значи јас имам потреба да седам во…