Press "Enter" to skip to content

Како украинските „тролови“ произведуваат лажни вести

Новиот млад претседател на Украина Володимир Зеленски – познат на западот како амбициозен реформатор – со голем ентузијазам ги користи социјалните медиуми. Тој ги користеше своите „богати“ и популарни профили на Инстаграм и Фејсбук за да стигне до голема публика за време на неговата неодамнешна изборна кампања. Тој не застана тука. Неколку месеци по неговата убедлива победа на изборите во април, објавите на Фејсбук на Зеленски сè уште добиваат десетици…