Press "Enter" to skip to content

Каде бил Чавков на 27 април: Во фирма или во ВМРО-ДПМНЕ

Каде бил Митко Чавков од 18 до 20 часот на 27 април минатата година  додека насилници тепаа пратеници во Собранието? Ова е клучното прашање за командната одговорност за насилните протести, односно од каде давал наредби тогашниот директор на Бирото за јавна безбедност. Од приватни канцеларии во зградата на „Технометал Вардар“ или од седиштето на ВМРО-ДПМНЕ. Во секој случај не бил во командниот штаб на МВР. Сведоци на одбраната во судскиот…