Press "Enter" to skip to content

Објавена црната листа со 18 вработувања кои Антикорупциска ќе ги истражува

Дали навистина сестрите, браќата, сватовите и децата на функционерите биле најдобрите можни кандидати за атрактивните работни позиции на кои биле назначени во државните институции и јавните претпријатија. Како што беше најавено на првата седница од новиот состав на Антикорупциската комисија, денес се отворија постапките за можното постоење на судир на интереси и непотизам при вработување. Антикорупционерите на денешната седница го објавија списокот со 18 државно вработени роднини на пратеници и…

Киндер јајцето го избра новиот заменик претседател на Антикорупциската комисија

Киндер јајцето одлучи кој ќе биде заменик претседател, а преполната сала новинари и сниматели навести дека новиот состав на Антикорупциската комисија ќе има сериозен притисок да ги исполни ветувањата за транспарентност и отвореност кон јавноста. За прв пат по повеќе години, на редовна седница на Антикорупциската комисија влегоа камери. На лотарија со Киндер јајце баџанакот на Талат Џафери, Нури Бајрами, избран за заменик претседател На почетокот на седницата, веднаш по…