Press "Enter" to skip to content

Фирмата „Ексико“ бара Самсоненко да ѝ исплати 1,7 милиони евра

Фирмата „Ексико“ која е под истрага на СЈО во случајот „Империја“ е еден од доверителите во стечајот на фирмата „Сис инвест груп“ на рускиот бизнисмен Сергеј Самсоненко. Мистериозната фирма чиј имот и банкарски сметки се замрзнати бара наплата на долг од 1,7 милиони евра. Во изминатите години „Ексико“ стана сопственик или косопственик на повеќе фирми во Македонија, кои добиваа тендери од државни институции и субвенции. Вистинскиот сопственик и натаму останува…

Последната битка за парцела на плоштадот

На плоштадот во Скопје веќе нема државна земја за продавање за џабе. Нема ни место за градење. Но, можностите не се ограничени. Во моментов се војува за парцелата со недовршениот хотел “Мериот Кортјард” и Офицерскиот дом. Кој е Миле Кратер и што сака од Сергеј Самсоненко? Автор: Maja Јовановска; Дополнително известување: Давид Илиески Уреди: Сашка Цветковска Ако сакате да градите на плоштадот во Скопје или во негова близина, земја веќе…