Press "Enter" to skip to content

Пријателот на Путин добива државни средства за борба против корупција

Аркадиј Ротенберг, пријател на Владимир Путин од детството, минатата недела доби државен договор за спроведување на антикорупциска обука и развој на граѓанското општество низ целата земја. Руската влада додели 46 милиони рубли (688.000 американски долари) на Грант ЛЛП за насочување и менаџирање на јавни дискусии и конференции. Според руската корпоративна база СПАРК, оваа компанија е во целосна сопственост на Ротенберг. Поранешниот џудо партнер на претседателот Путин, Ротенберг има огромна корист од…