Press "Enter" to skip to content

Галовеј: Ефективноста и интегритетот на правосудството е предуслов за национална стабилност

Британската амбасадорка Рејчел Галовеј, денеска во интервју за МИА рече дека реформите во обвинителството се дел од пошироките реформи поврзани со владеењето на правото што се приоритетни за ЕУ, за НАТО и за граѓаните на Северна Македонија и затоа политичките партии мора да го стават интересот на земјата пред сè. „Ефективноста и интегритетот на целокупното правосудство е предуслов за национална стабилност и просперитет. Советот на ЕУ отсекогаш бил јасен дека…