Press "Enter" to skip to content

ИРЛ влезе во Пржино: Испорачаниот договор разочара со постигнатите резултати

Договорот од Пржино во 2015 година, требаше да биде почеток на нов политички дискурс и конечна правда во Македонија по можеби најголемата политичка криза во државата. Од 2013 година наваму, ескалацијата на политичката криза ја наговестуваше се поголемото незадоволство во јавноста, изразено најпрво преку најмладите. Полициската бруталност, студентскиот и средношколскиот пленум, притворањето на новинарот Томислав Кежаровски, протестите против оданочувањето на хонорарите и кулминацијата со “бомбите на Заев” придонесоа за стриктна…