Press "Enter" to skip to content

Прашалник на ИРЛ: Како стигнавме до скапата струја која е на раб да создаде социјални немири

Новинарите и медиумите имаат задача да им помогнат на граѓаните да дојдат до квалитетни информации за да  можат да одлучуваат во својот најдобар интерес. Енергетската криза е најголемиот предизвик со којшто во моментов државата се соочува, а сепак, известувањето за овој проблем е сведено на напорите на мал број медиуми, додека останатите или пренесуваат партиски соопштенија со неконструктивен пристап до проблемот или, пак, го игнорираат проблемот. ИРЛ во следната недела…