Press "Enter" to skip to content

Имам што да кажам: За 100 години во Македонија нема да има живот

Петоци за иднината е движење кое започна во август 2018 година. Петнаесетгодишната Грета Тунберг секој ден протестираше пред шведскиот парламент за да ја започне борбата против климатските промени. Нејзините врсници ширум светот набргу и се придружија во борбата и движењето зазема светски размери. На 20 септември оваа година, милиони луѓе загрижени за својата и за иднината на своите деца, излегоа на улиците барајќи акција од надлежните за справување со климатската…