Press "Enter" to skip to content

Кирацовски: Не сум влијаел за вработувања, грешка е

Генералниот секретар на СДСМ, Александар Кирацовски не чувствува никаква одговорност затоа што Антикорупциската комисија откри дека при вработување во државни институции на тројца негови блиски роднини било извршено влијание – сестрата, бабата и дедото. На прашањето дали планира да понесе одговорност, тој ги негира овие наоди и вели дека информацијата е погрешна. „Немало никакво влијание, не знам кој дал таква информација, но погрешна е“, кусо ни одговори Кирацовски преку смс…

Објавена црната листа со 18 вработувања кои Антикорупциска ќе ги истражува

Дали навистина сестрите, браќата, сватовите и децата на функционерите биле најдобрите можни кандидати за атрактивните работни позиции на кои биле назначени во државните институции и јавните претпријатија. Како што беше најавено на првата седница од новиот состав на Антикорупциската комисија, денес се отворија постапките за можното постоење на судир на интереси и непотизам при вработување. Антикорупционерите на денешната седница го објавија списокот со 18 државно вработени роднини на пратеници и…

Ивановска: Антикорупциска ќе ги истражува случаите на непотизам

Новиот состав на Антикорупциската комисија кој денес ја имаше првата седница, ќе ги истражува вработувањата на лица блиски до функционерите на СДСМ и ДУИ во ЕЛЕМ и МЕПСО. Претседателката Билјана Ивановска во одговор на новинарско прашање рече дека тие ќе ги истражат овие случаи иако немаат преставки за непотизам. „За ова нема преставки, но законот остава можност ние самите да провериме.  Ќе ја побараме целата документација за синот и братот…

Како Александар „Кевин“ Димитријоски стана член на Надзорен одбор на Државна лотарија

Дипломиран инженер за храна и вино, со работно искуство во земјоделска аптека и Г. Д. Тиквеш Кавадарци, од октомври минатата година стана член на Надзорниот одбор на Државната лотарија на Македонија. Со одлука на Владата, а со потпис на премиерот Заев, кавадарчанецот Александар Димитријоски е назначен за независен член на оваа државна компанија. Станува збор за државна институција во која петтемина членови на Надзорниот одбор ги избира Владата. Тие ја…