Press "Enter" to skip to content

Мијалков треба да сноси одговорност за прислушувањето, тврди Заев

Како и да бидат кажани фактите, не ја менуваат суштината и вистинитоста. Ова е реакцијата на премиерот Зоран Заев за сведочењето на поранешниот разузнавач Зоран Верушевски во предметот „Таргет-Тврдина“, во кое прстот го впери кон поранешниот премиер Никола Груевски иако првообвинет во овој случај е поранешниот шеф на УБК, Сашо Мијалков. По вчерашното сведочење на Верушевски, откако одбраната и Мијалков имаа шанса да му поставуваат прашања но одбија, јавноста реагираше…