Press "Enter" to skip to content

Заев го укина СЈО, Вилма е новата Катица

Специјалното јавно обвинителство се укинува и оди под капата на Обвинителството за организиран криминал и корупција, а нова шефица ќе биде обвинителката Вилма Рускоска. Новото име на оваа институција ќе биде Обвинителство за организиран криминал и висока корупција. Ова го пишува во новиот предлог-закон кој Владата самостојно го подготвила и планира во понеделник да го достави до Собранието и до другите политички партии. Премиерот Зоран Заев рече дека на ваков…