Press "Enter" to skip to content

Поради застареност, Груевски може да „се спаси“ од одговорност и за шамарите во Центар

Откако избегна кривична одговорност за дело во кое максималната затворска казна изнесува три години, поранешниот премиер Никола Груевски, може да „куртули“ од одговорност и за случајот познат во јавноста како „Насилство во Општина Центар“. Ова ако се земе предвид дека „шамарите за Жерновски“ се судски предмет започнат од СЈО кој трае најдолго, а се уште е без правна разврска. „Предмет кој во догледно време може да застари е случајот за…