Press "Enter" to skip to content

Убиен истражувачки новинар во Гана којшто откри корупција во ФИФА

Непознати лица убија истражувачки  новинар од африканската држава Гана кој што обелодени голем корупциски случај во африканскиот фудбал. (Фотографија: Ахмед Хусеин-Суале. Извор: НЕТ2) Во новинарот Ахмед Хусеин-Суале е  пукано во средата вечер со три куршума – два во градите и еден во вратот. Убијците пукале во него додека тој се  возел во својот автомобил по работното време, а се упатил дома. Хусенин-Суале беше дел од истражувачкит  тим наречен Тајгер Ај…