Press "Enter" to skip to content

Менче Точи доби награда за животно дело, новинарите Ирена Мулачка и Сунај Сабриоски добија награди за истражувачки стории

Новинарката Менче Точи од порталот Нова тв, денеска од Здружението на новинари на Македонија доби награда за животно дело „Крсте Петков Мисирков“. На денешното одбележување на 73 годишнината од работењето на здружението беа доделени и наградата за истражувачко новинарство Јашар Еребара. Слобданка Јовановска од Управниот одбор на ЗНМ рече дека Точи секогаш во своите стории на прво место се пациентите и граѓанскиот интерес. „Таа веќе со години ги разобличува состојбите…