Press "Enter" to skip to content

Сашо Дуковски – адвокат на Митко Чавков

Изјава на денот „Не постои ниту вина ниту докази дека Митко Чавков сторил кривично дело. Обвинението се темели на една нецелосна реченица дека не била издадена наредба за распоредување дополнителни полициски сили за да се спречи влегување во Собранието“, изјави денес во судот адвокатот Сашо Дуковски додека ги презентираше завршните зборови во одбрана на неговиот клиент Митко Чавков, обвинет за терористичко загрозување на уставниот поредок за насилните протести во Собранието…

Каде бил Чавков на 27 април: Во фирма или во ВМРО-ДПМНЕ

Каде бил Митко Чавков од 18 до 20 часот на 27 април минатата година  додека насилници тепаа пратеници во Собранието? Ова е клучното прашање за командната одговорност за насилните протести, односно од каде давал наредби тогашниот директор на Бирото за јавна безбедност. Од приватни канцеларии во зградата на „Технометал Вардар“ или од седиштето на ВМРО-ДПМНЕ. Во секој случај не бил во командниот штаб на МВР. Сведоци на одбраната во судскиот…