Press "Enter" to skip to content

Шеташе по црвен тепих, замина од задната врата

Интегритетот е најголемата „алатка“ која личноста „специјален обвинител“ треба да ја има пред да се зафати со чекори кои можат да го одредат теркот на владеењето на правото во една држава. А тоа пак (владеењето на правото) стои највисоко на листата од Копенхашките критериуми, клучни за евроинтеграција. Дали Катица Јанева го имала тој интегритет или не, во септември 2015 година, никому кој сакаше расчистување со режимот на Груевски, не му…