Press "Enter" to skip to content

Дончев: Има пари за укинување на квотите за лекови

Директорот на Фондот за здравство, Ден Дончев во изјава на емисијата „Топ тема“ на телевизија „Телма“ истакна дека има пари за укинување на квотите за лекови. „Пари за укинување на квотите за лекови има и оваа мерка е добра е добра, среќна вест, од корист за сите граѓани. Бенефит ќе имаат сите осигуреници. Секој во секое време од која било аптека ќе може да си го подигне потребниот лек. Се…

(ВИДЕО) 28 години транзициска Македонија: Зборуваме со Благој Механџиски

По повод Денот на независноста, Истражувачката Репортерска Лабораторија контактираше повеќе лица од крупниот бизнис за кои што низ годините се пишувало и зборувало за нивни клиенталистички врски со партиите на власт кои во одредена доба им овозможиле преку промени во законите или премижување на процедурите да се стекнат со државна сопственост или да добијат некаква државно спонзорирана зделка. Сакавме да ги чуеме нивните погледи и да видиме што мислат за…