Press "Enter" to skip to content

Конфискуваниот имот го заплетка „Трансмет“ во нова афера

Конфискуваниот имот на бизнисменот Сеад Кочан, кој е зад решетки, не само што не го заврте бројчаникот на Порта Македонија туку и незаконски се вози по патиштата низ цела држава и го користат луѓе кои се поврзани со него. Случајот покажува дека наспроти правната логика, законите или секој ги чита како што му одговара или се полни со дупки кои сите други ги ползуваат пред државата. Но, се и опасен…

Спасовски: Криминалци со меѓународни јаки врски кои можат да наштетат на истрагите судот ги пушта без притвор

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска на Националната конвенција „Следејќи го патот на парите-зајакнување на финансиските истраги“, го обвини Кривичниот суд дека криминалци од големи криминални групи со моќни бизниси и врски во и надвор од државата ги пушта да поминат без притвор. Како што вели министерот овие лица можат сериозно да го нарушат водењето на истрагите. „Имаме случаи кога интензивно ќе работиме на сузбивање на одредена криминална група.…