Press "Enter" to skip to content

Работата на Државниот завод за ревизија блокирана – ревизорите бараат итно да се именува директор

И покрај алармирањата од страна на јавноста, од самите ревизори и известувањата од медиумите, политичкиот пазар меѓу партиите во Собранието и понатаму останува главната блокада зошто се уште нема директор на Државниот завод за ревизија. ИРЛ во октомври пишуваше дека реалните проблеми на Ревизија можат да настанат во ноември, а денес на прес-конференција околу 60 вработени од оваа институција алармираа дека се целосно блокирани со неисплатата на плати и годишната…