Press "Enter" to skip to content

ФИФА до Иран: Време е да ги пуштите и жените на фудбалските стадиони

Претседателот на Меѓународната фудбалска федерација (ФИФА), Џани Инфантино преку соопштение упатено до иранските власти побара во иднина на жените да им биде дозволен влез на фудбалските стадиони. Во Иран, жените не смеат да бидат на стадион кога играат мажи, па првиот човек на светскиот фудбал смета дека е дојден момент за промени. „Нашата позиција е цврста и решителна. На жените мора да им биде дозволен влез на фудбалските стадиони во…