Press "Enter" to skip to content

Македонија на 95 место на Индексот на слобода на медиумите на Репортери без граници

Во  последниот извештај на „Репортери без граници“ за Индексот за слобода на медиумите, од 180 држави, Македонија годинава е на 95 место или 14 места подобра од минатата година. На првото место оваа година повторно се најде Норвешка, а во првите пет најслободни земји за новинарите се наоѓаат и Финска, Шведска, Холандија и Данска. Македонија се наоѓа во друштво на африканските држави Либерија, Мавританија и Бенин, а и покрај големото…