Press "Enter" to skip to content

Како украинските „тролови“ произведуваат лажни вести

Новиот млад претседател на Украина Володимир Зеленски – познат на западот како амбициозен реформатор – со голем ентузијазам ги користи социјалните медиуми. Тој ги користеше своите „богати“ и популарни профили на Инстаграм и Фејсбук за да стигне до голема публика за време на неговата неодамнешна изборна кампања. Тој не застана тука. Неколку месеци по неговата убедлива победа на изборите во април, објавите на Фејсбук на Зеленски сè уште добиваат десетици…

Доналд Трамп: Порано шпионите поинаку ги решававме

Американскиот претседател Доналд Трамп ја отфрли жалбата која против него ја изнесе свиркач кој бил службеник на ЦИА. Претседателот ги спореди акциите на свиркачот и оној кој му ги обезбедил информациите со предавство и шпиунажа. Во говорот кој Трамп го одржа зад затворени врати, а потоа се појави во американските медиумми, тој најстрого го осудува свиркачот. „Сакам да знам која е таа личност, кој му ги дал информациите на свиркачот.…