Press "Enter" to skip to content

Филип Достовски осуден на условна казна, бизнисот со марихуана само за привилегирани

Пишуваат: Лила Караташева и Дајана Лазаревска Кривичниот суд денеска му даде условна пресуда на Филип Достовски, активист за легализација на канабисот и основач на здружението „Зелена алтернатива“. Тој беше уапсен пред две години откако во неговиот дом беше пронајдено поголемо количество канабис. Сашо Дуковски, адвокатот на Достовски, рече дека тој не го сторил делото и затоа одлуката на судот ќе ја обжалат до повисоките судови, но и пред судот за…