Press "Enter" to skip to content

Макрадули: Во градинката на Водно повеќе не мириса на нафта

Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули, во придружба со градоначалникот на општина Центар и директорот на АД МЕПСО, денеска ја посети детската градинка „Кочо Рацин” на Водно. Причината беше промоција на нов, еколошки систем на греење и ладење, преку користење на триесет и три инвертер клима уреди кои се донација на МЕПСО. Макрадули рече дека од овој момент не постои јавен објект-градинка што веќе загадува во…

Пендаровски: Поддршка за национален фонд за еколошка безбедност

Мислам дека ја реализиравме главната идеја – кревање на јавната свест за еколошка безбедност. Никогаш досега во историјата на земјата на толку високо политичко ниво не е разговарано за овој проблем. Граѓаните преку невладините организации имаа можност да бараат отчет од оние што се платени за ова да го работат, да кажат што сметаат за досегашните мерки и да сугерираат што треба да се преземе во иднина, изјави претседателот на…