Press "Enter" to skip to content

Судијката Ристова во одбрана на пристапот до правда за работниците

По цели пет години на 08 април (петок) конечно започна судската расправа која треба да даде одговор кои се причините за смртта на работникот Мијалчо Тодоровски кој животот го загуби поради пад на потпорен ѕид при изградба на станбена зграда во Дебар Маало. Управителот и сопственичката на компанијата „Колбико Инженеринг“ се оградуваат од работникот кој во билтенот на МВР е заведен како „случаен минувач“. Судот констатираше дека адвокатот и обвинетите…