Press "Enter" to skip to content

ИРЛ стана дел од Глобалната мрежа за истражувачко новинарство (GIJN)

Истражувачката Репортерска Лабораторија Македонија – ИРЛ денеска стана членка во Глобалната мрежа за истражувачко новинарство (Global Investigative Journalism Network – GIJN).  Членството на ИРЛ беше одобрено со едногласно гласање на Управниот одбор на GIJN на 15-ти декември. Освен ИРЛ, во престижната организација членство добија уште 15 новинарски организации од светот, кои беа избрани во конкуренција од 82 кандидати. Сега Глобалната мрежа за истражувачко новинарство брои вкупно 227 членки.   Членството во…