Press "Enter" to skip to content

СЕММ: Порталите кои ја бранеа „Аџибадем Систина“ и се обидоа да го дискредитираат „ИРЛ“ известувале тенденциозно

Порталите „Весник“ и „Експрес.мк“ го прекршија Кодексот на новинарите, одлучи Комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите. До Комисијата за жалби за овие два интернет портали стигнаа жалби за нивни текстови поврзани со брзите тестови на Аџибаден Систина за КОВИД 19. Порталот „Весник“ на 3 април објави текст со наслов „Кому му треба војнава на Филипче против Аџибадем Систина?“. Во еден дел од текстот кој не беше потпишан…