Press "Enter" to skip to content

Борис Џонсон: Ќе бидеме подготвени да излеземе од ЕУ на 31 октомври, со или без договор

Британскиот премиер Борис Џонсон, денес за медиумите изјави дека Брегзит ќе се случи со или без договор. Тој додаде дека верува дека партнерите од Унијата ќе го променат својот став и ќе биде постигнат компромис, но доколку тоа не се случи, Велика Британија мора да биде спремна за излез без договор. „Ние ќе бидеме подготвени да излеземе на 31 октомври, со или без договор. Секако, нашите пријатели и партнери од…