Press "Enter" to skip to content

Бугарската влада ги заплашува и малтертира новинарите на „Бивол“

Бугарските власти го возвраќаат ударот кон новинарите чии истраги доведоа до отворање на скандалот „ApartmentGate“ во кој беа вклучени неколку членови на бугарската влада, вклучувајќи го и новиот министер за правда и шефот на Антикорупциската комисија. Првите истраги кои беа објавени во март покажаа дека членови на високи позиции во владејачката партија Граѓани за европски развој на Бугарија (ГЕРБ) купувале луксузни недвижнини далеку под пазарната цена. Кратко време откако скандалот…