Press "Enter" to skip to content

Кој е Александар Филиповски-пратеникот што ќе го замени Богоевски

Александар Филиповски е пратеникот кој треба да дојде на местото на Павле Богоевски, кој во четвртокот си даде оставка од функцијата пратеник. Филиповски беше на 17-то место на листата кандидати за пратеници. За разлика од Богоевски кој беше независен пратеник и ја претставуваше „Шарената Револуција“, Филиповски е член на СДСМ и доаѓа од нивната општинската организација во Аеродром. Филиповски досега не беше познат во јавноста. Од социјалните мрежи за него…