Press "Enter" to skip to content

Се водев од идејата да направиме спој меѓу школо и парк – Бесиан Мехмети, архитект на ООУ„Киро Глигоров“

Новото училиште „Киро Глигоров“ во скопската населба Капиштец, со својот модерен изглед е освежување од барокниот изглед. Дело е на 35-годишниот архитект Бесиан Мехмети. Заедно со неговиот тим од студиото „БМА“, Мехмети во 2013 година конкурираше на конкурсот на Општина Центар за избор на идејно решение на новото општинско училиште. Токму тоа што на конкурстот се барало современо изразување било причина да учествува на него. При изработката на проектот се…