Press "Enter" to skip to content

(Фото галерија) Што остана од Универзална сала низ годините на неисполнети ветувања

Пишуваат Дајана Лазаревски и Лила Караташева Фотографии ИРЛ Македонија Повеќе од пет години Универзална сала не е местото каде се одржуваат концерти, претстави и фестивали. Објектот не е безбеден за публиката, ниту пак има услови зад сцената за уметниците. Однадвор за оние кои не се од Скопје наликува на напуштен објект, но за скопјани Универзална сала е место кое ги чува спомените на многу генерации. За политичарите, пак, овој објект…