Press "Enter" to skip to content

Случај „Пелагонија“: Телохранителот на Груевски држел без пари фитнес клуб среде студентски дом, го „честеле“ директорите

Поволна кирија за телохранителот на поранешниот премиер или таква која нема никаква пазарна логика. Со државни ресурси „гладијаторот“ Тоше Зафиров држел приватен фитнес клуб којшто директорите на ДУИ и ДПА лажно и го претставиле на јавноста како проект од интерес на студентите.  Во 2007 година директорот на студентскиот дом „Пелагонија“ Азем Садиќи преку медиумите го најавува проектот „Во здраво тело здрав дух“ и најавува фитнес сала за студентите. Впечатокот којшто…