Press "Enter" to skip to content

Ако пет судии се проверуваат две години, колку време ќе треба да се проверат сите

Институциите газат на прсти околу имотот на судиите. Комбинацијата недостиг на закон за потекло на имот, поделба на надлежности и недостиг на ресурси на Државната комисија за спречување на корупцијата ја комплицира борбата против корупцијата. Имотот на петмина судии, кои беа посочени од американскиот Стејт департман, се испитува веќе две години. Новинарка: Лила Караташева Илустрација: Лука Блажев Поминаа две години откако американскиот Стејт департман именуваше петмина македонски судии кои дозволиле…